Beleggen in goud

Beleggen in goud

Crisis; onzekere financiële situatie en tijden

De laatste jaren is beleggen in goud erg populair geworden, met name door de super-crisis. Banken gingen failliet, aandelen daalden enorm, huizenmarkten zakten ineen; het stortte allemaal in. Maar de goudprijs floreerde in deze onzekere financiële tijden.

 

goud geeft meer zekerheid en stabiliteit

Goud is schaars en daarom waardevast, wat één van de belangrijkste redenen dat ondernemers en investeerders beleggen in goud. Zelfs ons geldsysteem is/was gebaseerd op de goud standaard. Op deze manier verzekeren mensen hun vermogen of zelfs hun pensioen tegen de risico’s van inflatie, rentebevriezing en zelfs het failliet gaan van banken.

beleggen-in-goud

Beleggen in goud? Fysiek goud kopen in de vorm van goud bouillons

 

De gouden standaard stamt uit het begin van de 20ste eeuw: 1.504632 gram goud = $ 1. Als gevolg van veranderende omstandigheden is de gouden standaard in de loop der jaren na zijn introductie voortdurend aangepast, en in 1971 volledig afgeschaft.

De beste redenen om goud te kopen zijn:

1. Goud biedt bescherming tegen inflatie en valuta hervormingen.
2. Goudstaven zijn wereldwijd contant.
3. Goud is in crisistijd een stabiele investering.
4. Goud is en blijft ongeschonden, omdat er maar een beperkte en niet reproduceerbare voorraad van is.
5. De wereldwijde vraag naar goud is hoger dan het aanbod
6. De aan-en verkoop van beleggingsgoud is vrijgesteld van btw

Dus, goud betekent veiligheid voor u en uw familie en is een noodzakelijke kapitaalbescherming voor elk huishouden

Waar kun je goud kopen?

Goud kun je kopen door enerzijds een bewijs van goud te kopen, maar dan is het fysiek niet opeisbaar (en heeft dan toch weer zo’n beetje het risico zoals geld).

Anderzijds kun je het fysiek kopen. Je zou dit kunnen doen bij juweliers of goudsmeden in de vorm van juwelen of sieraden, maar dan betaal je natuurlijk een veel te hoge goudprijs. En je hebt niet de keus of je ze ergens opgeslagen wilt hebben; je moet ze dan wel thuis leggen.

Een betere oplossing is het fysiek goud kopen, d.m.v. goud-bouillons, zo dicht mogelijk bij de bron (goudmijnen groothandel). Je hebt dan een goede prijs en je kunt kiezen of je het opgeslagen laat liggen of dat ze thuis wilt ontvangen zodat je er echt zelf fysiek over beheert.