Goud verkopen

Goud verkopen – waar en hoe tips

Zoek je een winkel bij jou in de buurt? Klik >>>> goud verkopen

Goud verkopen kan bijna overal. Tegenwoordig gaat het niet meer zozeer om waar je je goud gaat verkopen maar of je nog wel goud ergens hebt liggen om te verpatsen. Er zijn de laatste jaren heel veel bedrijven en winkels bijgekomen die goud inkopen van de gewone consument. De juwelier, de goudsmid zijn het erbij gaan doen. Pandjeshuizen, goudwisselkantoren en ander soort inkopers zijn als paddenstoelen verrezen.

De keus van het bedrijf waar je voor kiest ligt meestal aan reden, hoe snel wil je je goud verkopen? wil je het nu direct omdat je geld nodig hebt of wil je de volle mep ontvangen en heeft het niet zo”n haast?

Pandjeshuis

Soms zit het gewoon niet mee en heb je snel geld nodig. Je hebt geen tijd meer en om grondig alles te onderzoeken over goudprijzen en wat er dan ook allemaal bij komt kijken. Je moet snel geld hebben en het liefst nu!

In die gevallen is het pandjeshuis een snelle oplossing.

Goud verkopen bij een pandjeshuis is gemakkelijk en ze zitten bijna overal in Nederland en België. In elke grote stad zitten er waarschijnlijk meerderen en in kleinere steden wel eentje. Je krijgt zeker niet de hoofdprijs voor je goud, maar je hebt wel meteen geld handje-contantje.

Je kunt ze vinden in onze online gids, klik deze link >> pandjeshuizen in jou buurt

Beste verkoopbedrag voor je goud

De prijs van goud hangt zeker af van waar je je goud wilt verkopen en dan verschilt het ook nog per soort winkel. Gelukkig hebben de meeste goudinkopers een website en staat daar de goudprijs per gram die zij bieden. (De actuele goudprijs vandaag vindt je hier)

 

 

Vara''s Kassa - De ''goudeerlijke'' markt van de goudinkopers

Gouden tips

Dus als je wat meer tijd over hebt, doe dan je huiswerk grondig. Daarvoor moet je letten op de volgende punten:

1. de zuiverheid van je goud
Je hebt vast wel is gehoord van 18 of 24 karaats goud. Dit heet te maken met de zuiverheid van het goud. Vaak staat er op het goud dat je hebt een merkje, dat een soort van keurmerk is voor de kwaliteit van het goud. In Nederland is het zelfs bij de wet verplicht dat al het goud een merk heeft, afhankelijk van de zuiverheid. 24 karaats is puur goud (1000/1000). Dus kijk goed of er een merkje opstaat en vergelijk het dan met de afbeeldingen hieronder

.Als goud wilt verkopen zoek dan naar het keurmerk voor zuiverheid (karaats)

 

Staat er geen merkje meer op? Door het dragen kan het zijn dat het merkje ervan afgesleten is.

Wat nu om zeker te weten dat het nu echt goud is of nep? Bij de meeste goudinkopers kunnen ze testen of jouw goud echt is als je dat wilt.

2. het gewicht van je goud
De prijs van goud gaat in grammen en dat is 1 duizendste kilo. Een kilo bestaat namelijk uit 1.000,00 gram. Tegenwoordig zijn er hele zuivere weegschaaltjes die je zo in de stad kunt kopen en die per 1/10e gram wegen. Zorg er dan wel voor dat je een goed geijkte weegschaal hebt die nauwkeurig weegt.

Aanbeveling:
De weegschaal hier beneden weegt tot op1/10e nauwkeurig en heeft goede reviews

 

3. de beste goudprijs die je kunt krijgen
Nu wordt het zoeken, vinden en vergelijken van goudinkopers met prijs per gram goud op hun website. En dat houdt in dat jij er de beste prijs uit kunt pikken. Wij hebben alvast een handje geholpen zodat je niet het hele internet af hoeft via google; bij ons staan al die bedrijven die goud inkopen (waar jij je goud kunt verkopen) hier